A világháló, mint korunk fő kommunikációs eszköze volt az alap, amelyen néhány lelkes, közösségépítő személyiség összetartó csapattá kovácsolta a - ma már önálló fogalomként is használt kifejezéssel élve - "netgombászokat". E máig tartó folyamatnak lett egyenes következménye az Egyesület létrehozása, melynek célja az önszerveződés nemes hagyományain építkezve a szervezeti forma adta többlet-lehetőségek elérése és kiaknázása. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy Egyesületünk bemutatását az első Netgombász Találkozó szervezői és résztvevői iránti megbecsülésünk és köszönetünk kinyilvánításával kezdjük.


A gomba ősidők óta társa az embernek. Élelemforrás, gyógyszer, a természet egyensúlyát fenntartó erő, hiszen elbontja az elhalt organizmusokat és táplálja az újonnan születőket. Ez inspirálja Egyesületünket abban, hogy a természet e nélkülözhetetlen alkotóelemével kapcsolatos ismereteket - a tudományos igényesség szem előtt tartásával - megismertessük az érdeklődőkkel, és e törekvésünk által a természetet tisztelő és védő gondolkodást, magatartást erősítsük mindenkiben, különösen a fiatal nemzedékben.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az ehető gombák élvezeti értékét sem. Táplálékforrásként a világ szinte valamennyi kultúrájában megtalálható, ezen túl az egészségmegőrzés és gyógyítás fontos eszköze is. Ezért fontos feladatunknak tartjuk, hogy a gombák gasztronómiai, gyógyászati felhasználásával kapcsolatos ismereteket összegyűjtsük, közreadjuk, nem utolsó sorban pedig a mindennapi életben alkalmazzuk is.

Honlapunkon találsz hasznos információkat, fórumot, ahol megoszthatod gondolataidat a hasonló érdeklődésű emberekkel, büszkén megoszthatod a friss gomba találataidról készült fényképeidet, részt vehetsz havi fotó pályázatunkon, böngészhetsz változatos receptjeink között, olvashatsz "gombairodalmat" és naprakészen tájékozódhatsz Egyesületünk életéről, programjainkról, olvashatod társasági eseményeink képes beszámolóit.

Szóval azt szeretnénk elérni, hogy fölkeltsük érdeklődésedet, tájékoztassunk, felébresszük benned a vágyat, hogy szívesen vennél részt közös gombász kirándulásainkon vagy csak úgy, ha kedved tartja, vedd föl a túra cipődet és irány az erdő, mező...